"Keşke başkanlık sistemine karşı çıksaydım"

"Keşke başkanlık sistemine karşı çıksaydım"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, başkanlık sistemi referandumu hakkındaki pişmanlığını dile getirdi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, başkanlık sistemi referandumu hakkındaki pişmanlığını dile getirdi.

Babacan, Ekşi Sözlük’te yazarların kendisine yönelttiği altılı masa, adaylık tartışmaları ve AK Parti döneminde yaşadıklarına dair en çok merak edilen sorulara yanıt verdi. “AK Parti döneminde içinde bulunup pişman olduğunuz en büyük olay nedir?” sorusuna Babacan, “Biliyorsunuz 2017’de bir referandum yapıldı, başkanlık sistemi halk oyuna sunuldu. 2015’te ben ‘siyasetten çekiliyorum, konuşmayacağım’ kararı almıştım. Keşke 2017’de avaz avaz bağırıp ‘bu yanlış referanduma evet demeyin’ deseydim” dedi.

Babacan, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin yaptığı açıklamada ise “Geçiş sürecinin yol haritası oluşturulacak. Tek bir seçim beyannamesi yani hükümet programı hazırlanacak, arkasından da aday belirlenecek. Sürecin başında ne açıkladıysak aynı sırayla devam ediyoruz. süreç tıkır tıkır işliyor.” ifadelerini kullandı.

Babacan’a “AK Parti dönemine dair içinde bulunup pişman olduğunuz en büyük olay nedir?” diye soruldu.

Babacan, bu soruya “Biliyorsunuz 2017’de bir referandum yapıldı, başkanlık sistemi halk oyuna sunuldu. 2015’te ben ‘siyasetten çekiliyorum, konuşmayacağım’ kararı almıştım. Keşke 2017’de avaz avaz bağırıp ‘bu yanlış referanduma evet demeyin’ deseydim” yanıtını verdi.

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.