Keşmir'de El Kaide bağlantılı Ensar Gazvet el Hind lideri açıklama yayınladı

Keşmir'de El Kaide bağlantılı Ensar Gazvet el Hind lideri açıklama yayınladı

Keşmir'de El Kaide bağlantılı grubun lideri bir açıklama yayınladı.

Keşmir'de faaliyet gösteren Ensar Gavzet el Hind (EGH) isimli yapılanmanın lideri Zakir Musa'nın yayınlanan ses kaydında bölgeye dair dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Gruba bağlı medya bölümü "El Hurr" tarafından yayınlanan 'Allah'ın Toprağı ve Allah'ın Hükmü' başlıklı 15 dakikalık ses kaydı, EGH liderinin 2017 yılının Eylül ayından bu yana yayınlanan ilk konuşması oldu.

"Grubumuz güç kazanıyor"

Zakir Musa açıklamasında, Hindistan ve Pakistan'dan çok sayıda kişinin kendilerine katıldığını, EGH'nin mensuplarının sayısının günden güne arttığını ve güçlendiğini öne sürdü. Musa, kısa bir süre sonra saldırılara tekrar başlayacaklarını dile getirdi.

Afgan Talibanı'na övgü

EGH lideri, açıklamasında Afgan Talibanı'nı da övdü. Taliban'ı "takip edilmesi gereken bir örnek" olarak niteleyen Musa, "cihadı sırtından bıçaklayan hainlerden kurtulmak gerektiğini" söyledi. Musa'nın bu ifadelerle Pakistan'ı hedef aldığı tahmin ediliyor.

"Pakistan, cihadı esir aldı"

Daha önceki yazı ve açıklamalarında Zakir Musa'nın Pakistan'ı "Keşmir cihadını esir almakla" ve "Amerika'nın kuklası olmakla" suçladığı, "Pakistan'ın kendilerinin düşmanı olduğunu" belirttiği kaydedilmişti. Musa son açıklamasında da Pakistan'ın Keşmir halkının acıları için Hindistan ile savaşmadığını, kendi çıkarları için savaştığını ifade etti.

Zakir Musa, "Keşmir'in şeriat ile yönetilmesi için savaştıklarını" ifade ederek, "Hindistan ve Pakistan'ın, ABD'nin yardımları ile Hint Altkıtası'ndaki cihadı sona erdirmek istediğini" öne sürdü.

"Keşmir'e sessiz kalmayın"

EGH lideri Musa, dünyadaki Müslümanları da "Keşmir'deki zulme sessiz kalmamaya" çağırdı. Aynı zamanda Pakistan'daki cihat yanlısı gruplara da seslenen Zakir Musa "Sizi Keşmir için savaşmaktan alıkoyan nedir?" ifadesini kullandı.

EGH resmi olarak El Kaide'ye bağlılığını açıklamasa da, yapılanma gerek verdiği mesajlar gerekse araştırmalar doğrultusunda El Kaide'nin bölgedeki kolu Hint Altkıtası El Kaidesi'ne bağlı olduğu izlenimi veriyor.

EGH henüz ABD tarafından terörist ilan edilmedi.

Grubun lideri Zakir Musa, eski bir Hizbul Mücahidin komutanıydı. Bir süre sonra gruptan ayrılan Musa, EGH'yi kurmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.