Keşmir'de savaş tekrar alevleniyor: Bağımsızlık yanlısı yeni cihat grubu kuruldu

Keşmir'de savaş tekrar alevleniyor: Bağımsızlık yanlısı yeni cihat grubu kuruldu

Keşmir'de Hindistan kontrolüne karşı savaşmak ve bölgeyi bağımsızlaştırmak için yeni bir cihat yanlısı grup teşkil edildi.

Keşmir’de “Ensar Gazvetü'l Hind” adında yeni bir grup kuruldu.

"Gazvetü'l Hind" yani "Hint gazvesi" ifadesi cihat yanlısı gruplarca sıklıkla dile geitirilen, Hindistan'ın Müslümanlarca fethedileceğini anlatan hadislerde yer alan bir ifade.

Grubun açıklaması şu ifadelerle başlıyor: "Kahraman mücahit Burhan Wani’in şehadetinin ardından, Keşmir’in Müslüman milletinin tağut Hint işgalcilerinin saldırganlıklarını def etmek için kararlı bir şekilde cihat bayrağını taşımaya, cihatla ve yalnızca Allah’ın  yardımıyla devam etmeye karar vermesiyle, Keşmir’deki cihat bir uyanış aşamasına girmiştir. Bizler inşallah vatanımızı özgürleştireceğiz."

Grubu, Hint güvenlik güçleri tarafından öldürülen ve Keşmir'deki mücadelenin sembolü haline gelen Burhan Vani'nin arkadaşları teşkil etti. Grubun sosyal medyada faaliyet gösteren bir medya kolu da bulunuyor: "İşte bu amaç için şehit Burhan Vani’nin arkadaşları tarafından Mücahit Zakir Musa (yüce Rabbimiz onu muhafaza etsin) liderliği altında bu cihat hareketi kurulmuştur. Ensar Gazvetü'l Hind’in resmi medya kolu 'El Hurr'dur." Tüm faaliyetlerimiz bu medya organı aracılığıyla paylaşılacaktır. Ve yakında Ensar Gazvetü'l Hind hakkında önemli ve detaylı bir açıklama bu medya kolu organı aracılığıyla yayınlanacaktır."



Grubun kapasitesi ve faaliyet tarzı hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Yıllardır Hindistan kontrolüne karşı savaşın sürdüğü bölgede zaman zaman gerginlik yükseliyor. Keşmir'de Pakistan yanlısı gruplar olduğu gibi, Taliban ve El Kaide destekçisi gruplar da mevcut.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.