Keşmir'de Ensar Gazvet el Hind lideri Abdulhamid Lelhari öldürüldü

Keşmir'de Ensar Gazvet el Hind lideri Abdulhamid Lelhari öldürüldü

Keşmir'de faaliyet gösteren Ensar Gazvet el Hind'in lideri Abdulhamid Lelhari'nin öldürüldüğü ifade edildi.

Keşmir'de faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Ensar Gazvet el Hind'in (EGH) lideri Abdulhamid Lelhari'nin öldürüldüğü ifade edildi.

Yerel kaynaklar ve Hindistan hükümeti yetkilileri, Lelhari'nin Keşmir'in Avantipora bölgesinde çıkan çatışmada öldürüldüğünü açıkladı.

EGH lideri Lelhari'nin yanı sıra Navid Tak ve Cüneyd Bhat isimli iki EGH mensubunun da öldürüldüğü belirtildi.

EGH'den konuya dair resmi bir açıklama gelmezken, gruba yakın bazı kaynaklar Lelhari'nin ölümünü doğruladı.

Grubun kurucu lideri Zakir Musa'nın Hint güçlerince 23 Mayıs tarihinde öldürülmesinin ardından EGH'nin başına geçen Abdulhamid Lelhari, Harun Abbas ismiyle de biliniyordu.

Gerçek ismi Zakir Raşid Bhat olan Zakir Musa, 2017 yılında El Kaide bağlantılı Ensar Gazvet el Hind adlı grubun kuruluşunu ilan etmişti. Zakir Musa daha önce Pakistan destekli Hizbul Mücahidin grubunda yer alıyordu. Hizbul Mücahidin'in önde gelen isimlerinden Burhan Vani'nin yanında yer alan 25 yaşındaki Musa, Vani'nin öldürülmesiyle onun yerine geçmişti.

Ensar Gazvet el Hind

Keşmir’de 2017 yılının Temmuz ayında kurulan Ensar Gazvet el Hind'in El Kaide ile yakın ilişki içerisinde olduğu biliniyordu.

"Gazvet el Hind" yani "Hint gazvesi" ifadesinin, cihat yanlısı gruplarca sıklıkla dile getirilen, Hindistan'ın Müslümanlarca fethedileceğini anlatan hadislerde yer alan bir ifade olduğu ifade ediliyor.

Grubun kuruluş açıklamasında şu ifadeler yer alıyordu: "Kahraman mücahit Burhan Vani’in şehadetinin ardından, Keşmir’in Müslüman milletinin tağut Hint işgalcilerinin saldırganlıklarını def etmek için kararlı bir şekilde cihat bayrağını taşımaya, cihatla ve yalnızca Allah’ın  yardımıyla devam etmeye karar vermesiyle, Keşmir’deki cihat bir uyanış aşamasına girmiştir. Bizler inşallah vatanımızı özgürleştireceğiz.

İşte bu amaç için şehit Burhan Vani’nin arkadaşları tarafından Mücahit Zakir Musa (yüce Rabbimiz onu muhafaza etsin) liderliği altında bu cihat hareketi kurulmuştur. Ensar Gazvetü'l Hind’in resmi medya kolu 'El Hurr'dur." Tüm faaliyetlerimiz bu medya organı aracılığıyla paylaşılacaktır. Ve yakında Ensar Gazvet el Hind hakkında önemli ve detaylı bir açıklama bu medya kolu organı aracılığıyla yayınlanacaktır."

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.