'KHK'lı adaylara mazbata yok': 9 yerde belediye el değiştirecek

'KHK'lı adaylara mazbata yok': 9 yerde belediye el değiştirecek

YSK, hakkında KHK çıkartılan adayların mazbata alamayacağını açıkladı.

YSK tarafından alınan karara göre haklarına KHK bulunan isimler mazbatalarını alamayacak.

Bu doğrultuda, belediye başkanı seçilen bazı isimlerin belediye başkanlığı görevine gelemeyecekleri belirtiliyor.

YSK'nın söz konusu kararı "Bu şekilde görevine son verilenler bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, kamu, kurum ve kuruluşlarında görev alamaz" hükmü doğrultusunda aldığı ifade edildi.

Bu kararın ardından seçimleri ikinci sırada bitiren isimlerin belediye başkanlığı görevine geleceği açıklandı.

Euronews'in haberine göre Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesini kararlaştırırken buralarda ikinci gelen adaylar başkanlık koltuğuna oturacak. Kaç belediyenin bu durumdan etkileneceği henüz resmi olarak açıklanmazken HDP adaylarının KHK’lı oldukları gerekçesiyle AK Parti’nin en az 9 yerde sonuçlara itiraz ettiği anlaşılıyor. Bunlar arasında bir il, 7 ilçe ve 1 belde bulunuyor. İtirazların kabul edilmesi durumunda 9 belediye başkanlığı HDP’den AK Parti’ye geçecek.

Resmi olmayan ancak AK Parti’nin KHK gerekçesiyle itiraz ettiği belediyeler şöyle: Siirt, Erzurum'un Tekman ilçesi, Diyarbakır'ın Bağlar ve Lice ilçeleri, Van'ın Tuşba, Edremit, İpekyolu ve Çaldıran ilçeleri ile Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.