Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın tekrar tutuklanması bir hukuk faciasıdır

Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın tekrar tutuklanması bir hukuk faciasıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliye edilmesi beklenirken "6-7-8 Ekim olaylarına ilişkin" soruşturma kapsamında tekrar tutuklama verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliye edilmesi beklenirken "6-7-8 Ekim olaylarına ilişkin" soruşturma kapsamında tekrar tutuklama verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında konuştu. Demirtaş’ın siyasal iktidarın talebiyle tekrar tutuklandığı görüşünü dile getiren CHP lideri, durumu bir hukuk faciası olarak niteledi.

Partisinin 31 Mart'ın ardından erken seçimi doğru bulmadıklarını açıkladığını tekrar hatırlatan CHP lideri, Cumhuriyet’e verdiği söyleşide iktidar için şu yorumu yaptı:

Pek çok konuda Türkiye’yi yönetemedikleri gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalacaklar. Dolayısıyla “Biz yönetemiyoruz, seçime gitmek zorundayız” diyeceklerdir.

Ana muhalefet lideri, Demirtaş’ın tekrar tutuklanmasıyla ilgili olarak "Türkiye’de adaletin olmadığını, siyasal baskıların yargıçlar üzerinde de sürdürüldüğünü herkes biliyor. Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerekirken siyasal iktidarın talebi üzerine tekrar tutuklanması aslında bir hukuk faciasıdır” yorumunu yaptı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.