Kılıçdaroğlu: Seçimler ilk turda bitecek

Kılıçdaroğlu: Seçimler ilk turda bitecek

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "seçimi kaybediyorlar, bunun paniği içindeler" dedi.

KRT'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinden öne çıkanlar şu şekilde:

Kılıçdaroğlu, deepfake (derin kurgu) uygulamasıyla hakkında karalama kampanyası yapılacağı iddiasında bulundu. "Yurt dışından ciddi bazı hackerlerle sözleşme yapıldığı ve onlara kripto para üzerinden ödeme yapıldığı yönünde de bilgiler geldiğini" ifade eden Kılıçdaroğlu, "Şu anda bunu yapanlar uluslararası casusluk şebekelerinin tuzağına düşmüş durumdalar. Karalama kampanyasıyla yalanlarla iftiralarla beni suçlamak istiyorlar, ben de bunu açıkladım. Seçimi kaybediyorlar, bunun paniği içindeler. 'Acaba bu seçimi nasıl alırız?' diye çamura yatıyorlar." diye konuştu.

"Seçimler ilk turda bitecek"

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Millet İttifakı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin AB Büyükelçisine redakte ettirildiği ve bunun ses kaydı olduğu iddiasına ilişkin, "Açıklasın ses kaydını. Niye açıklamıyor? Kayıt varsa açıkla kardeşim." dedi.

Bir soruya Kılıçdaroğlu, "İlk turda bitecek, seçimler bunu gösteriyor. Bir değişim talebi dipten geliyor, 'yeter artık' diyorlar." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, "Van mitingine bu kadar ilgi bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine, beklediğinden daha fazla ilgiyle karşılaştığını ve mitingde çok sayıda gencin bulunmasının kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Türkiye'nin kaderini gençlerin değiştireceğini belirten Kılıçdaroğlu, gençlerin seçimi ikinci tura bırakmaması gerektiğini ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki Suriyelileri iki yıl içerisinde ülkelerine göndereceği konusunda halka söz verdiğini belirterek, "Onların evini, yolunu, okulunu, kreşini yapacağız. Avrupa Birliği'nden alacağımız fonlarla yapacağız. Bizim müteahhitler yapacaklar. Yani sonuçta yine biz kazançlı çıkacağız. Yani bir taşla iki kuş vurmuş olacağız. Hem müteahhitlerimiz, yani Türkiye kazanacak hem bu insanların kendi ülkelerinde evi, yolu, okulu, kreşi, her şeyi olacak." diye konuştu.

Avrupa Birliği'nin bu fonları vermek zorunda olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Niçin? Kardeşim eğer sen bu fonları vermezsen ben bu insanları burada tutmayacağım. Kusura bakma, açacağım kapıları. Nereye istiyorlarsa gitsinler. Ama sen istiyorsun burada kalsınlar. Hayır. Kendi ülkelerinde huzur içinde yaşarlar. Oturacağız meşru hükümetle sözleşme de yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Suriye ile karşılıklı büyükelçiliklerin hemen açılacağını da belirtti.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum