Kılıçdaroğlu: SETA raporu Saray'ın talimatıyla hazırlandı

Kılıçdaroğlu: SETA raporu Saray'ın talimatıyla hazırlandı

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'de sorunları çözmenin adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. 

SETA tarafından hazırlanan ve kamuoyunda "Gazeteciler fişleniyor" tartışmasına yol açan "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" isimli raporu eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'de medyanın yüzde 95'inin bağımsız olmadığını öne sürdü, bilimsel bir çalışma yapılacaksa bununla ilgili olması gerektiğini söyledi: 

Kılıçdaroğlu raporla ilgili yapılan suç duyurusunu anımsattı. "SETA raporu Saray'ın talimatıyla hazırlandı" diyen Kılıçdaroğlu "Gazeteci yürekli insandır, gücün ve paranın önünde diz çökmez. Halkın gözü kulağıdır gazeteci. Bu ülkede bütün baskılara rağmen kalemini satmayan gazeteciler var. Biz o gazetecilerin önünde şapkamızı çıkarırız. Bu rapora ihtiyaç var mıydı? Saraydan sipariş mi geldi? SETA'nın araştıracağı başka konu yok muydu?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- Türkiye'de sorunları çözmenin adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Hiç kimsenin inancı, kimliği, yaşam tarzı dolayısıyla ötekileştirilmesini istemedik. Bu amaçla güzel başarıların altına imza attık. 82 milyonu kucaklayacak bir iktidara ihtiyacımız var.

"Birilerinin cebine değil vatandaşa hizmet etmek istiyoruz"

- Esnafın, çiftçinin derdi var. Bunların nasıl çözülebileceğini biliyoruz. Siyaset halka hizmetse onu biz yapacağız ve sorunları çözeceğiz. Bunları çözme kapasitesine sahibiz. Yeter ki siyaseti zenginleşme aracı olarak kullanmayın. İnsana hizmet istiyoruz, birilerinin cebine değil vatandaşa hizmet etmek istiyoruz.

- Siyaseten katı ayrışmaların doğru olmadığını düşünüyorum. Farklılıklarımız olabilir, inançlarımız farklı, düşüncelerimiz farklı olabilir. Ama bayrağımız bir. Vatanımızı seviyoruz. Vatanımıza ve insanımıza hizmet edeceğiz.

"Biber gazı sıkarak, joplayarak insanları adalet arayışından vazgeçiremezsiniz"

- Çorlu tren faciasında 8'i çocuk 25 vatandaşımızı kaybettik. Aileler ne istiyor? Adalet istiyor, adaletin tecelli etmesini istiyorlar. Biber gazı sıkarak, joplayarak insanları adalet arayışından vazgeçiremezsiniz.

- Çorlu tren faciası için araştırma komisyonu kuralım dedik, AK Partili ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi. Çorlu tren faciasının takipçisi olacağız. Adalet için, ölen çocuklar için, ölen vatandaşlarımız için, hak arayan insanlar için. Onlara haklarını teslim edeceğiz.

- Sakarya'da, Çorlu'da, Ankara'da benzeri kazalar yaşandı. Hepsi aynı kurumun alanında. Araştıralım diyoruz, reddediyorlar. Ne yapacak bu Meclis? Onu araştırma, bunu araştırma. Neyi araştıralım? Gerçekten de yazıklar olsun.

"Mansur Başkan'ın sesine kulak verin"

- ODTÜ olayına değinmek isterim. Bir ülkeyi büyüten, bir ülkeye saygınlık kazandıran kurum üniversitelerdir. Bütün İslam dünyasındaki üniversite sayısı, ABD'dekinden azdır. Üniversite kurmak bir toplumu aydınlığa taşımak demektir. ODTÜ bizim göz bebeğimiz olan üniversitelerden biri.

- ODTÜ’deki olay büyüyünce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, rektöre telefon açtı. 'Ben size yurt yapıp ODTÜ'ye bağışlayacağım' dedi. Çankaya Belediye Başkanımız gidiyor; kaçak yapı, izin alınmamış. Buradan sayın rektöre sesleniyorum. Öğrencilerinizi dinleyiniz. Öğrencileriniz benden ve senden daha iyi dünyayı sorgulayan çocuklarımızdır. Onlar bizim evlatlarımız, onlar bizi geçmek zorunda, yoksa Türkiye büyüyemez. Niye küstürüyoruz çocuklarımızı? Mansur Başkan’ın sesine kulak verin. Öğrencilerin istediği gibi bir yurt yapacak ve size verecek.

"32 milyon dolara patates ithal edildi"

- Türkiye üretimden koparıldı. Aklınıza patates ve soğan ithal edeceğimiz gelir miydi, benim aklıma gelmezdi. 32 milyon dolara patates ithal edildi. Bizim çiftçimize verseler o parayı ülkenin her yerinde patates üretilir. Bu patateslerin yüzde 86'sı Sisi'nin bulunduğu Mısır'dan ithal edildi. Sormak gerekiyor, Türkiye'de toprak, su, çiftçi mi yok? Hepsi var, namuslu siyasetçi eksik. Aldılar ekonomiyi tefecilere teslim ettiler.

- Ne oldu da Türkiye 160 milyar dolar faiz ödedi? Bu para Türkiye'de harcansaydı işsizlik ne olurdu? Evlerde huzur, bereket olurdu. Biz faize karşıyız diyorlardı, sen onu benim külahıma anlat. 160 milyar dolar faizi bu ülkenin 82 milyon vatandaşı ödedi. Su içerken, mama alırken, bulaşık yıkarken vergi ödüyoruz. Eliniz titremedi mi bu faizi öderken?

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.