Kılıçdaroğlu: Siyasi cinayetler yaşanmasından kaygılıyım

Kılıçdaroğlu: Siyasi cinayetler yaşanmasından kaygılıyım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de siyasi cinayetlerin yaşanabileceği konusunda kaygılı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de siyasi cinayetlerin yaşanabileceği konusunda kaygılı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlere giderken gerilimi doruk noktasına çıkarmayı sevdiğini, bunu da geniş kitlelerin var olan yönetim etrafında konuşlanmasını sağlamak için yaptığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu kendi parti tabanına, "Biz bu gerilimden olabildiğince uzak durmalıyız" mesajını verdi.

Hürriyet gazetesinden Hande Fırat, Mersin'de nakliyecilerle buluşması sonrasında gazetecilerle akşam yemeği yiyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını aktardı.

Fırat, Kılıçdaroğlu'nun bahsini ettiği seçimlerdeki gerilim ortamı ile ilgili, "Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim, eğer belli gruplar ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz" dediğini yazdı.

Kılıçdaroğlu, bu cümleleriyle neyi kast ettiğine ilişkin başka bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Siyasi cinayetler. Böyle kaygılarım var. Erdoğan’ın bizzat kendi ifadeleridir. 'Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi. Ülkeyi yöneten ve devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Açıkça tehdit ediyor. Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir." Siyasi cinayetler. Böyle kaygılarım var. Erdoğan’ın bizzat kendi ifadeleridir. 'Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi. Ülkeyi yöneten ve devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Açıkça tehdit ediyor. Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir."

'Dua et ki Gelin Hanım'a çok ileri gitmeden bir ders verdiler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener'e yönelik Mayıs 2021'de yaptığı bir konuşmasında "Bu daha bir, daha neler olacak neler. Daha dur bakalım, bunlar iyi günler" demişti.

"Gelin Hanım'a [Meral Akşener] memleketim Rize'de görüldüğü gibi gayet güzel bir ders veriliyor. Nerede nasıl adım atılacağını çok iyi bilmek lazım. Burası Rize. Sen Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip onu Netanyahu gibi bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan işte yapılacak olan budur. Yine dua et ki Gelin Hanım'a çok ileri gitmeden bir ders verdiler. İkizdere yetmedi bir de Çayeli'ne gittin. Orada da zaten gerekeni yaptılar. Bu daha bir, daha neler olacak neler. Daha dur bakalım, bunlar iyi günler." Gelin Hanım'a [Meral Akşener] memleketim Rize'de görüldüğü gibi gayet güzel bir ders veriliyor. Nerede nasıl adım atılacağını çok iyi bilmek lazım. Burası Rize. Sen Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip onu Netanyahu gibi bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan işte yapılacak olan budur. Yine dua et ki Gelin Hanım'a çok ileri gitmeden bir ders verdiler. İkizdere yetmedi bir de Çayeli'ne gittin. Orada da zaten gerekeni yaptılar. Bu daha bir, daha neler olacak neler. Daha dur bakalım, bunlar iyi günler."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.