Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ile anlaşması sonrası HDP 'durum değerlendirmesi' yapacak

Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ile anlaşması sonrası HDP 'durum değerlendirmesi' yapacak

HDP ve Yeşil Sol Parti, Özdağ-Kılıçdaroğlu protokolünün ardından 'durum değerlendirmesi' yapma yönünde karar aldı.

HDP ve Yeşil Sol Parti'nin, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alması ve ikili arasında yapılan anlaşma sonrası durum değerlendirme toplantısı yapmaya karar verdiği belirtildi.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar imzalı habere göre, HDP ve Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında imzalanan protokoldeki kayyım maddesi üzerine durum değerlendirmesi yapmaya karar verdi.

Protokoldeki “Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir” ifadesini ve bu ifadenin yaratacağı sonuçları değerlendirecek olan HDP ve Yeşil Sol Parti yöneticilerinin bir açıklama yapıp yapmayacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Yeşil Sol Parti, cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci turunda ilk turda olduğu gibi Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.