Kimyasal saldırı sonrası Duma'da tahliyeler yeniden başladı

Kimyasal saldırı sonrası Duma'da tahliyeler yeniden başladı

Duma'da kalan muhalif güçlerin ve sivillerin tahliyesi tekrar başladı.

Duma'da geçtiğimiz gün yaşanan kimyasal katliam sonrası muhaliflerin bölgenin tahliyesi konusunda anlaşmaya vardığı ifade edilmişti. Söz konusu anlaşma bugün uygulanmaya başlandı.

Rejim esirleri serbest

Anlaşma kapsamında ilk olarak Ceyşu'l İslam elinde tuttuğu rejim esirlerini serbest bıraktı. Bu esirler otobüslere bindirilerek başkent Şam'da rejimin elindeki bölgelere ulaştı. Rejim medyası tahliyeyi canlı olarak yayınladı ve bu kişilerin çoğunun kadın ve çocuklar olduğunu öne sürdü.

Muhalifler kuzeye gidecek

Öte yandan bölgede bulunan muhalif güçler ve aileleri için de tahliye süreci başladı. 48 saat içerisinde bu kişilerin Duma'dan Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'e götürüleceği ifade edildi. Ceyşu'l İslam'ın Cerablus'a yerleşebileceği belirtildi.

Muhalif kaynaklarca ifade edildiğine göre bölgeden tahliye edilecek olan Ceyşu'l İslam mensuplarının sayısı 8 bin. Bunların aileleri ve bölgedeki diğer sivillerin toplam sayısının 50 binden fazla olduğu tahmin ediliyordu.

Ceyşu'l İslam liderleri de bölgeden çıkıyor

Tahliye anlaşması kapsamında ilk olarak Ceyşu'l İslam'dan ve bölge halkından yaralı ve hasta kişiler tahliye edilmiş, ancak sonra anlaşma bozulmuştu. Ceyşu'l İslam liderleri bölgede direnme çağrısı yapmış ancak rejimin kimyasal saldırısı sonrası bölge tahliye için yeniden anlaşma sağlamıştı.

Tahliyelerin yeniden başlaması sonrası bölgeden ayrılan ilk isimler arasında Ceyşu'l İslam liderlerinin de olduğu belirtildi. Grubun dini yetkilisi Samir Kake'nin de bu kişiler arasında yer aldığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.