Kırgızistan'da genelkurmay başkanı görevden alındı

Kırgızistan'da genelkurmay başkanı görevden alındı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Genelkurmay Başkanı'nı değiştirdi.

Kırgızistan Başbakanı Kubatbek Boronov'un istifası ardından Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Genelkurmay Başkanı'nı değiştirdi.

İçişleri Bakanlığı ile Güvenlik Konseyi Sekreterliği görevine getirilen Bütün Kırgızistan Partisi üyeleri de bu kurumların personeli tarafından uzaklaştırıldı. 

Kırgız Cumhurbaşkanı Ceenbekov'un Genelkurmay Başkanlığını ziyaret ettiği ve yeni Genelkurmay Başkanı Taalaybek Omuraliyev ile görüşerek ülkedeki durumu istikrara kavuşturmak için gerekli önlemlerin alınmasını ele aldığı bildirildi. 

"Birlikte bu zor günlerin üstesinden geleceğiz"

Salı gününden bu yana 6. kez halka hitap eden Ceenbekov, öncelikli görevinin Bişkek sakinlerinin güvenliğini ve başkentte asayişi sağlamak olduğunu belirtti.

OHAL kararını imzaladığını kaydeden Ceenbekov, "Acilen durumu kontrol altına almak ve barışı pekiştirmek zorundayız. Vatandaşlarımız, sorumsuz politikacıların siyasi tutkularının kurbanı olmamalı" diye konuştu.

Ceenbekov, "Kırgızistan tehlikenin eşiğinde. Bu nedenle başkent Bişkek'te olağanüstü hal ilan ettim. Eminim, ülkenin bütün sağlıklı güçleri beni destekleyecektir. Birlikte bu zor günlerin üstesinden geleceğiz" dedi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.