"Kırmızı halıyla karşılayacağız": Netanyahu, BAE heyetini İsrail'e davet etti

"Kırmızı halıyla karşılayacağız": Netanyahu, BAE heyetini İsrail'e davet etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada BAE'den bir heyeti İsrail'i ziyaret etmeye davet ettiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bir heyeti İsrail'i ziyaret etmeye davet ettiğini söyledi.

Davetin şu anda İsrail ile BAE arasında doğrudan ilişkiler kurulması için bir anlaşmayı sonuçlandırmak üzere Abu Dabi'deki üst düzey İsrailli yetkilileri içeren bir heyete başkanlık eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben Shabbat tarafından teslim edildiğini sözlerine ekledi.

Netanyahu düzenlediği basın toplantısında, "Bizi karşıladıkları gibi onları kırmızı halıda karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

İki taraf arasındaki ilk halka açık uçuşunda İsrailli ve Amerikalı yetkilileri taşıyan ilk İsrail uçağı, Suud yetkililerinin izniyle Suudi hava sahasını geçtikten sonra dün öğlen Abu Dabi havaalanına indi.

Uçak, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner başkanlığındaki bir İsrail-Amerikan heyetiyle Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havaalanı'ndan kalkmıştı. 

Bu gelişmelerin İsrail ile BAE arasındaki ilişkileri normalleştirmek için yapılan anlaşmanın açıklanmasından yaklaşık 3 hafta sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Öte yandan İsrail Bölgesel İşbirliği Bakanlığı, BAE ile İsrail arasındaki işbirliği anlaşmalarının yarım milyar dolar olarak tahmin edilen başlangıç ​​gelirleri oluşturacağını söyledi.

Bakanlık, çölde alternatif enerji, çevre ve tarım alanındaki ortak projelerin yanı sıra iki tarafın da Ürdün sınırında ortak bir sanayi bölgesi kurulmasını görüştüğünü söyledi.

İsrail Maliye Bakanlığı ise iki taraf arasındaki ticari mübadele seviyesinin iki milyar dolardan başlayıp daha sonra 6.5 milyar dolara yükselmesini bekliyor.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.