'BAE İsrail'de konsolosluk açacak'

'BAE İsrail'de konsolosluk açacak'

İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri'nin İsrail’de konsolosluk açmayı planladığı belirtildi.

İbranice yayın yapan İsrail Hume gazetesinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkili bir isme dayandırdığı bilgilere göre, İsrail yönetimi ile normalleşme anlaşmasını imzalayan BAE, İsrail’de büyükelçiliğin yanına konsolosluk açmayı planlıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, ismi açıklanmayan BAE’li üst düzey bir yetkili, BAE yönetiminin, söz konusu konsolosluğu, tarihi Filistin kenti Nasıra’da açmayı düşündüğünü aktardı.

Ayrıca haberde, stratejik konumu itibariyle Hayfa’nın da seçenekler arasında yer aldığına dikkat çekildi.

BAE Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey diğer bir yetkili ise, önümüzdeki süreçte hem Abu Dabi'de hem de Kudüs'te zorlanmaya çalışılacak ana konulardan birinin iki ülke için büyükelçiliklerin açılması olacağına vurgu yaptı.

'İsrail ile normalleşme'

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada da İsrailli ve BAE'li yetkililerin gelecek haftalarda bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.