İran lideri Hamaney: BAE İslam alemine ihanet etti

İran lideri Hamaney: BAE İslam alemine ihanet etti

İran lideri Ali Hamaney, Birleşik Arap Emirlikleri'nin İslam alemine ve Filistin davasına ihanet ettiğini söyledi.

İran lideri Ali Hamaney, Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasını değerlendirdi.

Hamaney, sosyal medya üzerinden bugün (2 Eylül Çarşamba) yaptığı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri, hem İslam'a hem de Filistin'e ihanet etti. Umarım yakında uyanır ve yaptıklarını telafi ederler.” ifadelerine yer verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, Hamaney tarafından yapılan açıklamada, “BAE, Siyonistlerin bölgeye girişine izin verdi. Filistin meselesini unuttular ve normalleştirdiler. Filistin halkı her yönden şiddetli baskılara maruz kalıyorken onlar, İsrailliler ve Trump'ın ailesindeki Yahudi Amerikalılarla birlikte İslam dünyasının çıkarları aleyhinde iş yapıyor ve İslam dünyasına zulmediyorlar.” ifadelerine yer verildi. 

Hamaney’in açıklamalarına cevap ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’dan geldi. Dünya’nın Hamaney'in nefret ideolojisini kınaması gerektiğini belirten Pompeo, Hamaney’in daha fazla şiddet çağrısında bulunduğunu söyledi. 

Ayrıca Pompeo, ABD'nin Birleşik Arap Emirlikleri gibi daha parlak bir gelecek arayan her devletin yanında olduğunu belirtti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.