Kolombiya: Filistin'i tanıma kararından geri adım atmayacağız

Kolombiya: Filistin'i tanıma kararından geri adım atmayacağız

Kolombiya Dışişleri Bakanı, Filistin'i tanıma kararını geri almayacaklarını, her şeyin olduğu gibi devam edeceğini söyledi.

Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo, eski Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un görevini bırakmasından önce aldığı Filistin'i tanıma kararında değişiklik yapmayacaklarını belirtti.

Kolombiya gazetelerinden El Tiempo’daki habere göre, ABD’de bulunan Kolombiya Dışişleri Bakanı Trujillo, bir konferansta yaptığı açıklamada, "Ülkemizde, Filistin’in tanınma kararını geri alma gibi bir niyet yok. Bundan geri adım atmayı düşünmediğimiz gibi durumu ilerletmeyi de düşünmüyoruz. Her şey olduğu gibi devam edecek." dedi.

Tanıma kararına rağmen Filistin ile ilişkilerde yeni bir adım atılmayacağını söyleyen Trujillo, Mısır ve İsrail’deki büyükelçiliklerin vatandaşlarının resmi konulardaki taleplerini ve işlemlerini karşılamaya yeterli olduğunu, Filistin'de diplomatik temsilcilik açmayacaklarını ifade etti.

Kolombiya, görev süresi 7 Ağustos'ta sona eren eski Devlet Başkanı Santos'un 3 Ağustos’ta aldığı kararla Filistin'i bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımıştı.

İsrail, Bogota Büyükelçiliği aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamayla kararın kendileri için "sürpriz ve hayal kırıklığı" olduğunu duyurmuş, Büyükelçi Marco Sarmoneta da Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Marta Lucia Ramirez'i ziyaret ederek rahatsızlıklarını iletmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.