Kolombiya'nın meşhur uyuşturucu baronu 'Otoniel' yakalandı

Kolombiya'nın meşhur uyuşturucu baronu 'Otoniel' yakalandı

Kolombiya'dan ABD'ye uyuşturucu pazarlayan Kolombiyalı ünlü uyuşturucu baronu ve mafya lideri Dairo Antonio Usuga'nın yakalandığı duyuruldu.

Kolombiya'da 'Otoniel' lakaplı ülkenin en büyük uyuşturucu baronu ve mafya lideri Dairo Antonio Usuga'nın yakalandığı açıklandı.

Usuga, Kolombiya'da arananlar listesinin en başında yer alıyordu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Iván Duque, Usuga'nın yakalandığını televizyonda bizzat duyurdu.

"Ağır darbe"

Iván Duque, Usuga'nın yakalanmasının Kolombiya'dan öte Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında uyuşturucu ticaretine ağır darbe vuracağını iddia etti.

Dairo Antonio Usuga günlerdir devam edeb ve ordunun da seferber edildiği bir operasyonla Kolombiya'nın kuzeybatısında Panama sınırında dağlık arazisinde yakalandığı bildirildi.

"Operasyonda 1 polis öldü"

Bu operasyonda bir polisin öldürüldüğü açıklandı. Usuga'nın başına Kolombiya 800 bin dolar, ABD ise 5 milyon dolar ödül koymuştu.

18 polisin öldüğü operasyon başarısız olmuştu

2015'te 1200 polis Usuga'yı yakalama operasyonu başlatmış, 18 polisin öldüğü bu operasyon başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Kolombiya'da yetiştirilen uyuşturucular, özellikle kokain, ülke içi tüketiminden çok yasa dışı yollarla yurt dışına satılıyor. Bu ticarette en gözde rota ise Meksika üzerinden ABD pazarı. 

Dairo Antonio Usuga'nın Kolombiya'da yetiştirilen uyuşturucuların ABD'de satılması yolunda önemli bir tekel lideri olduğu ve bu yolla çok zenginleştiği, yaklaşık 2 bin silahlı adama sahip bir çeteye liderlik ettiği belirtiliyordu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.