Kongo alarm veriyor: Dünyanın ikinci büyük Ebola salgını

Kongo alarm veriyor: Dünyanın ikinci büyük Ebola salgını

Kongo Demokratik Cumhuriyeti dünya tarihindeki ikinci en büyük Ebola salgınıyla karşı karşıya. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada doğrulanmış vaka sayısının 426'ya ulaştığı açıklandı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda hızla yayılan hastalığın bugüne kadar 28 binden fazla kişiye bulaştığı ve bu rakamın 2013-2016 yılları arasında Batı Afrika'da görülen vaka sayısını aştığı belirtiliyor. Ülke doğrulanmış vaka sayısının açıklanmasıyla, 2000 yılında Uganda'da kayıtlara geçen 425 rakamını geride bırakmış oldu.

Tıbbi yetersizlikler nedeniyle salgınla mücadele etmekte zorlanan sağlık görevlileri ise silahlı grupların saldırıları karşısında işini yapmakta zorlanıyor. Kuzey Kivu ve Ituri eyaletlerinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar sonucu tedavi göremeyen 245 kişinin hastalıktan dolayı öldüğüne inanılıyor.

Ülke virüsün ilk keşfedildiği 1976'dan bu yana 10 kez Ebola salgınına maruz kaldı. Küçük miktarlardaki vücut sıvılarıyla yayılan hastalık sıklıkla ölümle sonuçlanıyor. İlk olarak grip benzeri belirtilerle ortaya çıkan hastalık, ishal, kusma, döküntü, iç ve dış kanamayla ilerliyor.

Bölgede 8 Ağustos'ta başlatılan kampanya kapsamında 30 binden fazla kişiye aşı yapıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.