Kongo'da son 6 ayda Ebola nedeniyle ölenlerin sayısı 502'ye ulaştı

Kongo'da son 6 ayda Ebola nedeniyle ölenlerin sayısı 502'ye ulaştı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti yetkilileri, son 6 ayda Ebola virüsü nedeniyle 502 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre salgında 502 kişi yaşamını yitirirken, 271 kişide ise iyileşme görüldü. Bakanlık yaptığı açıklamada, 441 kişinin Ebola salgınına yakalandıktan sonra öldüğünü, 61 kişinin ise hastanede tedavi altına alındıktan sonra yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Ebola, dünya tarihinin en büyük salgın vakalarından biri olarak değerlendirilirken, 2014 yılında Batı Afrika ülkelerinde (Gine, Liberya, Sierra Leone) 11 bin kişi salgın sebebi ile hayatını kaybetmişti.

8 Ağustos 2018’den bu yana salgın nedeniyle toplam 76 bin 425 kişi aşılandı. Sağlık Bakanı geçtiğimiz Aralık ayında yaptığı açıklamada, aşılama sayesinden binlerce kişinin ölümden döndüğünü ifade etti.

Ebola virüsü ilk kez 1967 yılında ortaya çıkarken, hali hazırda bugün yaşanan durum Kongo tarihinin ikinci en büyük salgın olayı olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.