Kongo'da Çinli madencilere saldırı

Kongo'da Çinli madencilere saldırı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Çinli maden firmasını hedef alan bir saldırı düzenlendiği bildirildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) kuzeydoğusunda altın taşıyan bir Çin maden konvoyuna düzenlenen saldırıda ikisi Çin vatandaşı olmak üzere dört kişinin öldüğü bildirildi.

Saldırının gerçekleştiği Fizi bölgesinin yöneticisi Sammy Badibanga Kalonji Cuma günü yaptığı açıklamada, Kimbo nehri yakınlarındaki silahlı saldırıda bir DKC askeri, bir şoför ve iki Çin vatandaşının öldürüldüğünü ifade etti.

Kalonji, saldırıda aralarında Kongolu bir asker ve bir işçinin de bulunduğu üç kişinin ağır yaralandığını söyledi. Yaralılar yerel bir hastanede tedavi altına alındı.

Kalonji saldırganların, Güney Kivu eyaletinde faaliyet gösteren Çinli madencilik şirketine ait konvoydan "büyük miktarda" altın çaldığını belirtti.

Saldırıya ilişkin daha fazla ayrıntı paylaşılmadı.

Çinli maden şirketleri, DKCnin doğu eyaletlerinden biri olan Güney Kivu'da altın ve diğer madenleri çıkardığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.