Kongo'da silahlı muhalif gruplar hükümet güçlerine karşı ilerliyor

Kongo'da silahlı muhalif gruplar hükümet güçlerine karşı ilerliyor

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda varlık gösteren 23 Mart Hareketi'nin (M23) Kuzey Kivu'da bulunan Mushaki köyünü kontrol altına aldığı belirtiliyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda silahlı muhalif gruplar ile hükümet güçleri arasında çatışmalar şiddetleniyor.

Ruanda tarafından desteklediği öne sürülen Tutsilerden oluşan 23 Mart Hareketi'nin (M23) cuma günü ülkenin doğusundaki Kuzey Kivu'da bulunan Mushaki köyünü iki gün süren çatışmaların ardından Kongo ordu güçlerinden ele geçirdiği bildirildi.

Mushaki köyünün konumu:

Bölge uzmanları, M232ün Mushaki köyünü ele geçirmesinin, bölge başkenti Goma'ya çıkan yolları kapatabileceğini ve tedariki kesebileceğini ifade ediyor.

KDC ordusunun eski askerlerinin kurduğu M23, ülkenin doğusunda varlık gösteriyor. Kongo'nun doğusunda çatışmaların güç, toprak ve değerli maden kaynaklarını kontrol etme ekseninde yoğunlaştığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.