BM barış gücü helikopteri Kongo'da saldırıya uğradı: 1 ölü

BM barış gücü helikopteri Kongo'da saldırıya uğradı: 1 ölü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler İstikrar Misyonuna ait helikopterin Beni-Goma bölgeleri arasında saldırıya uğradığı, misyona bağlı bir askerin öldürüldüğü açıklandı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler İstikrar Misyonu (MONUSCO), Kongo'da helikopterlerinin saldırıya maruz kaldığını söyledi.

MONUSCO tarafından yapılan açıklamada, 5 Şubat'ta misyona ait helikopterin Beni'den kalkış yapıp Kuzey Kivu eyaletindeki Goma'ya gitmek üzere olduğu sırada saldırıya uğradığı belirtildi.

Helikoptere yönelik saldırıda MONUSCO'ya bağlı Güney Afrika asıllı bir askerin öldüğü, bir askerin de yaralandığı belirtildi. Mürettebatın saldırıya uğrayan helikopteri Goma'ya indirmeyi başardığı ifade edildi.

BM Genel Sekreteri António Guterres saldırıyı şiddetli bir şekilde kınadı.

MONUSCO'ya ait helikoptere yönelik saldırının kim tarafından gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 20 yılı aşkındır varlık alanına sahip Birleşmiş Milletler'in bu ülkede yaklaşık 16 bin personeli bulunuyor.

BM'nin KDC'deki operasyonları, örgüte her yıl yaklaşık olarak 1 milyon dolardan fazla paraya mal oluyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.