Kenya'nın Kongo'ya göndereceği askeri gücün detayları belli oldu

Kenya'nın Kongo'ya göndereceği askeri gücün detayları belli oldu

Kenya ordusuna bağlı 900 personelin önümüzdeki süreçte Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusuna gönderileceği aktarılıyor.

Kenya Ulusal Meclisi, çarşamba günü Kongo ordu personelinin Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusuna konuşlandırılmasını onayladı.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, geçen günlerde KDC'nin doğusuna askeri birliğin sevkini duyurmuştu.

Doğu Afrika ülkesi Kenya'nın liderlik edeceği Doğu Afrika Topluluğu Gücü (EAC) içerisinde Burundi, Uganda ve Güney Sudan'a bağlı askeri birlikler de yer alıyor.

Kenya Meclisi ise 900 ordu personelinin KDC'nin doğusuna gönderilmesine onay verdi.

Bu kapsamda Kenya ordusunun KDC'deki askeri misyonu, ilk 6 ay için 36.5 milyon ABD Dolarına mal olacak.

Milletvekillerine göre KDC'de gerilimin tırmanması ihtimalinde askeri misyonun ihtiyacını karşılayacak miktar artabilir.

Öte yandan Kenya yetkililerinin, Doğu Afrika Topluluğu Gücü'nün uluslararası alandan mali yardım elde edebilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler ile görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda hükümet güçleri ile muhalif silahlı gruplar arasındaki çatışmalar son dönemde artmış durumda.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.