Kenya Afrika'da yeni askeri misyon üstlendi

Kenya Afrika'da yeni askeri misyon üstlendi

Kenya, askeri birliklerini Doğu Afrika Topluluğu Gücü (EAC) bünyesinde Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne göndermeye başladı.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne (KDC) sevki gerçekleştirilen askeri birliklerin "insanlığı koruma görevini haiz olduklarını" söyledi.

Komşu ülkeler olarak KDC'nin kaderinin kendilerininkiyle girift bir durumda olduğuna dikkat çeken Ruto, "Hiçbir silahlı, suç ve terör örgütünün bizi ortak refahımızdan alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Kenya'nın liderlik edeceği Doğu Afrika Topluluğu Gücü (EAC) içerisinde Burundi, Uganda ve Güney Sudan'a bağlı askeri birlikler de yer alıyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda hükümet güçleri ile muhalif silahlı gruplar arasındaki çatışmalar son dönemde artmış durumda.

Bu çatışmalara karşılık EAC'ye bağlı askeri birliklerin Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda konuşlanacağı bildiriliyor.

Kenya'dan DKC'ye ne kadar askerin gönderileceği ise bilinmiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum