Konya'dan 'Bağdadi'ye selam yollayan IŞİD şüphelisi' yakalandı

Konya'dan 'Bağdadi'ye selam yollayan IŞİD şüphelisi' yakalandı

Konya'da sosyal medyada, 'Yakında inşallah' yazılı kağıdı paylaşarak IŞİD propagandasını yaptığı öne sürülen şüpheli 'terörle mücadele' kapsamında gözaltına alındı.

Geçtiğimiz gün IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin ses kaydının yayınlanmasından kısa bir süre sonra, aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerden 'IŞİD sempatizanı' oldukları öne sürülen kişiler tarafından örgüte destek amacı güden bazı mesajlar sosyal medya ortamında paylaşılmıştı.

Türkiye'den paylaşılan bir fotoğrafın Konya kent merkezinde çekildiği anlaşılmış, bunun üzerine emniyet birimleri, mesajı paylaşan şüpheliyi arama çalışmalarına başlamıştı.

Söz konusu şüphelinin dün Konya'da yakalandığı açıklandı.

Konya Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"DEAŞ terör örgütü yanlısı yazılar bulunan kağıt ile ilgili Alaaddin Tepesi bölgesinde fotoğraf çekerek sosyal medya üzerinden paylaşan şahıs, 17 Eylül'de güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmış olup, şahsın anılan terör örgütü ile iltisak ve irtibatlarına yönelik çalışmalara devam edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Kimliği henüz belirlenemeyen şüphelinin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.