Köpeklerin metal sopalarla öldürüldüğü 'festival' başladı

Köpeklerin metal sopalarla öldürüldüğü 'festival' başladı

Çin'in güneyinde yer alan Yulin kentinde her yıl olduğu gibi yaz gündönümü Köpek Eti Festivali ile başladı.

Hayvan hakları savunucuları bu sene de organizatörlere festivali iptal etmeleri yönünde baskı oluşturmak adına türlü yöntemler denedi ancak başarılı olamadı.

Geleneksel olarak 10 gün süren etkinlikler çerçevesinde Yulin sakinleri köpek etinden yapılmış yemekleri tadıp, tropik liçi meyvesinden yiyor.

Hayvan hakları aktivistleri köpeklerin kementle yakalandıkları, dar kafeslerde taşındıkları ve metal sopalarla öldürüldükleri görüntüleri delil olarak gösterdi. Ayrıca köpek eti yemenin insanlık dışı ve sağlıksız olduğunu söylese de Çin'in güneyinde yaşayan yerel halk sıcak havalarda köpek eti tüketmenin sağlığa yararlı olduğuna inanıyor.

Yulinliler köpek eti yemenin kültürlerinin bir parçası olduğunun altını çiziyor. Hayvan hakları savunucuları ise festivalin köpek eti ticaretiyle uğraşan kişiler tarafından 'icat' edildiğini ileri sürüyor. Üstelik köpek eti yemenin Çin'de yaygın bir yemek kültürü olmadığına dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.