Koronavirüs ABD'de sağlık krizine yol açtı: Hastanelerde gerekli ekipman yok

Koronavirüs ABD'de sağlık krizine yol açtı: Hastanelerde gerekli ekipman yok

ABD'de koronavirüs salgını nedeniyle büyük bir sağlık krizi yaşandığı ifade ediliyor.

ABD'de Çin kaynaklı yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastanelerde temel ekipmanlarda dahi eksiklikler bulunuyor.

Termometre ve koronavirüs test kiti gibi hayati malzemelerin olmayışına ek olarak, devlet yetkilileri artık sağlık çalışanlarının can güvenliğini de garanti edemeyeceklerini belirtiyor.

ABD'li hükümet gözlem kuruluşları tarafından, 23-27 Mart arasında yapılan görüşmelere dayandırılan rapor, sağlık sistemine dair ciddi bir tablo ortaya koydu.

Sağlık ve İnsan Servisleri Departmanı Genel Müfettişliği tarafından yayınlanan rapora göre, tüm bu eksikliklere ek olarak, hastane yönetimleri, devlet yönetiminden ve yerel idarelerden birbirleriyle çelişen talimatlar alıyor. Bu durum hastane çalışanlarında korku, kafa karışıklığı ve endişeye yol açarken, koronavirüs krizine karşı alınan önlemleri de sekteye uğratıyor.

Raporda, hastanelere ulaştırılan ekipmanların yetersiz olduğu, bir kısım ekipmanın ise düşük kalitede yahut kullanılamaz durumda bulunduğu ifade ediliyor.

Halihazırda koronavirüs kriziyle boğuşan ABD'de söz konusu eksikliklerin, krizin boyutunu daha da derinleştireceği tahmin ediliyor.

Sağlık çalışanlarının virüsten etkilenmesi halinde, virüsle mücadelede ABD'nin daha da zorlanacağı belirtiliyor.

Şimdiye dek ülkede 337 bin 925 koronavirüs vakası tespit edilirken, 9 bin 664 kişi de virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.