Koronavirüs belirtileri çocuklarda daha az görülüyor

Koronavirüs belirtileri çocuklarda daha az görülüyor

Çocuklar koronavirüsü daha rahat atlatsa da dikkatli olmakta fayda var.

Dünyanın tamamı gibi Türkiye de koronavirüsle mücadele ediyor. Bu kapsamda ciddi tedbirler alınıyor. Okulların tatil edilerek uzaktan eğitime geçilmesi ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirilmesi çocuklar adına alınan en önemli kararlar oldu. Ancak ailelerin bilinçli ve dikkatli davranması gereken bu süreçte akıllara pek çok soru geliyor.

Koronavirüsün çocuklarda görülme oranı nedir?

ABD'de yapılan büyük bir çalışmaya göre tüm Covid-19 olgularının yüzde 2,5’ini 18 yaş altı ergenler, çocuklar ve bebekler oluşturuyor. Bu 18 yaş altı nüfus, ABD’de toplam nüfusun yüzde 22’sini kapsıyor.

Koronavirüs çocukları, yetişkinlere göre nasıl etkiliyor?

Erişkinlerde Covid-19 tablosu sıklıkla ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı ile ortaya çıkıyor. Fakat çocuklarda bu belirtilere nispeten daha az rastlanıyor. Yine çocuk yaş grubunda hastaneye yatırılma oranı, erişkin yaş grubuna kıyasla daha düşük. Çocuklar hastalığı hiçbir belirti vermeden de geçirebilir. Fakat bu, onların virüs için taşıyıcı olmadığı anlamına gelmiyor. Özellikle 1 yaş altı bebekler ile altta yatan kronik akciğer ve kalp hastalığı olanlar hastalıktan fazla etkileniyor. Bunun yanı sıra bağışıklık yetmezliği veya bağışıklık baskılayıcı ilaç kullananlar, kan hastalıkları ve metabolik bozuklukları olan çocuklar hastalığı daha ağır geçirebilir.

"Beslenmeye dikkat etmek bu süreçte büyük önem taşıyor mutlaka"

Güçlü bir bağışıklık sistemi, koronavirüsle ile savaşmakta en önemli faktör... Virüse direkt etki eden bir ilaç, maalesef şu an itibarıyla mevcut değil. Biz sağlık çalışanları için, elimizdeki en önemli silah kişinin mevcut bağışıklık sistemi. Bu nedenle yeterli ve dengeli beslenme, her gün taze meyve ve sebze tüketimi kritik öneme haiz. Fakat bilinçsizce kullanılan vitamin şurupları ve gıda takviyelerinin yan etkileri olabilir. Bu nedenle doktorlarla iletişim kurulmadan bu takviyelerin kullanılmasını önermiyoruz. 

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.