Okullar 31 Mayıs'a kadar kapalı kalacak

Okullar 31 Mayıs'a kadar kapalı kalacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Mayıs tarihine kadar kapalı olmaya devam edeceğini açıkladı

2019-2020 eğitim yılının ikinci dönemi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 23 Mart’tan bu yana EBA TV üzerinden uzaktan eğitimle devam ediyor.

Daha önce okulların açılış tarihi olarak 30 Nisan belirlenmişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu tarihin Bilim Kurulu tavsiyeleri ve mevcut koşullar göz önünde bulundurularak uzatılabileceğine işaret etmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim için belirlenen yeni takvimi açıkladı.

Bakan Selçuk’un açıklamalarından satır başları:

- Uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır. Her türlü hazırlığımız tamamlanmıştır.

- Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Uzaktan eğitim üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Bu konu ile ilgili tedbirler hayata geçti.

- EBA’da ilk 15 günde ders sayısı 650 bine yaklaştı. Öğrencilerimiz EBA ile zaman kavramından bağımsız olarak çalışmalarını sürdürebiliyorlar.

- Öğrencilerimizin ve velilerimizin bu zorlu süreçte yanlarında olmak için psikososyal desteklerimiz de devreye giriyor.

- Sınıf geçmede 1. dönem alınan notlar geçerli olacak. Ayrıca notu ne olursa olsun bütün öğrenciler bir üst sınıfa geçecek.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.