Koronavirüs Brezilya'yı yıkıma uğrattı: Krizin sebebi ne?

Koronavirüs Brezilya'yı yıkıma uğrattı: Krizin sebebi ne?

Brezilya, dünyada koronavirüsten en kötü etkilenen ülkeler arasında yer alıyor.

Brezilya, dünyada koronavirüsten en kötü etkilenen ülkeler arasında yer alıyor.

26 Mart'ta ülkede yeni bir rekor kırılarak, koronavirüs nedeniyle bir günde 3 bin 600 ölüm yaşandı. Uzmanlar bu sayının Nisan ve Mayıs aylarında günde 5 bine kadar ulaşacağı görüşünde.

Devlet Başkanı Jair Bolsanaro ise, koronavirüse karşı gerekli tüm tedbirleri aldıklarını iddia ediyor. Ancak halk Bolsanaro ile aynı görüşte değil.

Sağlık sisteminin çökmenin eşiğinde olduğu ülkede 24 eyalette yoğun bakım kapasitesi yüzde 80, 19 eyalette yüzde 90 oranında. 6 eyalette ise yüzde 100'lük oran bile aşılmış durumda.

Geçtiğimiz hafta dünyadaki her 4 koronavirüs ölümünden biri Brezilya'da yaşandı. Ülkede salgının başından bu yana toplamda 12 milyon 664 bin 58 vaka kaydedilirken, 317 bin 936 ölüm yaşandı.

Bu sayılarla beraber Brezilya, ABD'nin ardından dünyada koronavirüsten en çok etkilenen ikinci ülke niteliğinde.

Salgının bu denli ağır seyretmesinde en büyük sorumluluğun Bolsanaro yönetiminde olduğu ifade ediliyor. Yönetim en başından bu yana salgını ciddiye almazken, siyasi ve idari yönden de Bolsanaro'nun keyfi uygulamalarının, Brezilya'nın krizi gerektiği gibi yönetememesine yol açtığı vurgulanıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.