Koronavirüs: Cesetlerin çürüdüğü Ekvador'da tabut krizi devam ediyor

Koronavirüs: Cesetlerin çürüdüğü Ekvador'da tabut krizi devam ediyor

Ekvador'un en büyük kenti Guayaquil'de mezarlıklar ve morglar koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin cesetleriyle baş edemez hale geldi.

Ekvador'un en büyük kenti Guayaquil'de 10 gün içinde 300 cesedin sokaklara bırakıldığı bildirildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde kentte ahşap tabut kalmadığı için bazı kişilerin yakınlarının cesetlerini kolilerde taşıdığı görüldü.

Salgında yakınlarını kaybeden bazı aileler, sekiz gündür ölülerini toprağa vermek için beklediklerini söylüyor. Cesetleri hastanelerden almak için 15 gündür beklediklerini söyleyenler var.

15 gündür cenazelerini defnetmek için bekliyorlar

Kimi kent sakinleri bahçelerinde tuttukları cesetlerin çürümeye başladığını ve tanınamaz hale geldiğini belirtti.

Resmi verilere göre Ekvador'da vaka sayısı 7.529 ölü sayısı da 355. Ancak birçok kişi bu sayıların gerçekçi olmadığı görüşünde. Mezarlıkta yakınlarını toprağa vermek için bekleyen bir Guayaquilli, "Açıklanan sayılar gerçeği yansıtmıyor. Sadece burada 10-15 kaybımız" var dedi.

Ekvador Sağlık Bakanı Juan Carlos Zevallos ise "Eskiden Guayaquil'de ortalama 35 kişi ölüyordu. Bu sayı şimdi 150. Önceden cenaze işlemlerini aile yakınları ve morglar yürütürdü. Şimdi bunu hükümet devraldı. Tedbirler aldık fakat çok büyük bir eylem planına ihtiyacımız var. Sizi temin ederim ki bugün toplanacak bir ceset bulunmuyor" dedi.

Sosyal medyada cesetlerin sokağa bırakılma görüntüler infiale neden olmuştu.

Latin Amerika'daki sağlık sistemleri salgınla mücadelede zorlanıyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.