Koronavirüs: Ekvador'da ev ve sokaklardan 800 ceset toplandı

Koronavirüs: Ekvador'da ev ve sokaklardan 800 ceset toplandı

Ekvador'da 800'e yakın insan cesedi, evlerinden ve sokaklardan gömülmek üzere toplandı.

Ekvador'un Guayaquil kentinde son 3 haftada 800'e yakın insan cesedi, evlerinden ve sokaklardan polis tarafından gömülmek üzere toplandı.

Ülkedeki koronavirüs (Covid-19) krizinin merkez noktası olan kentte, hastanelerle morgların doluluk oranı ve yakınlarının cenaze masraflarını karşılayamaması nedeniyle gömülemeyen yüzlerce insan için hükümet harekete geçti.

Hükümetten yapılan açıklamada, son haftalarda polisin tespit edilen 800'e yakın cesedi gömülmek üzere topladığı bildirildi.

Sokaklarda terk edilmiş cesetlere dair görüntülerin paylaşıldığı kentte cenaze hizmetleri, yüksek can kaybı nedeniyle yetersiz kaldı.

Covid-19 kriziyle mücadele için oluşturulan polis ve askeri personel ekibine başkanlık eden Jorge Wated, "Evlerden topladığımız ceset sayısı 700 kişiyi aştı" açıklaması yapmıştı.

Wated, pazar günü ilerleyen saatlerde yaptığı bir başka açıklamada, görev gücünün son üç haftada evlerden 771, morgları tamamen dolu olan hastanelerdense 631 ceset daha aldığını söyledi.

"Ölü sayısı bölgede 3 bin 500'e ulaşabilir"

Hayatını kaybedenlerin kesin ölüm sebebi belirtilmezken 600 kişinin yetkililer tarafından gömüldüğü bildirildi.

Ekvador'da ilk vakanın ortaya çıktığı 29 Şubat'tan bu yana toplamda 7 bin 500 Covid-19 vakası tespit edildi.

Wated nisan ayı başlarında yaptığı açıklamada, "Uzmanlar maalesef sadece Guayas bölgesinde Covid-19 kaynaklı ölümlerin önümüzdeki aylarda 2 bin 500 ila 3 bin 500'e ulaşacağını tahmin ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.