Koronavirüs dünyada hızla yayılıyor

Koronavirüs dünyada hızla yayılıyor

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs, bugüne kadar 10'dan fazla ülkede görüldü.

Çin genelinde 81 kişinin ölümüne yol açan, 2 bin 744 kişiye bulaşan virüs, solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor, ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkıyor. İleri aşamada zatürre ile böbrek yetmezliğine neden olan koronavirüs, ölümle sonuçlanabiliyor.

Virüs 10'dan fazla ülke ve bölgede görüldü

Virüs, Çin dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan'da görülürken, bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam ve Malezya, buralarda virüsü taşıyan vakaların olduğunu bildirildi.

Koronavirüsün çoğunlukla Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Nepal, Fransa, Kanada, ABD ve Avustralya'ya da sıçradığı belirtiliyor.

Koronavirüsün görüldüğü ülkelerde vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor; Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 5, Makao Özel İdari Bölgesi'nde 2, Tayland'da 8, ABD'de 5, Avustralya'da 5, Japonya'da 4, Malezya'da 4, Singapur'da 4, Fransa'da 3, Güney Kore'de 3, Vietnam'da 2, Kanada ve Nepal'de 1 vaka görüldü.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.