Çin'de ortaya çıkan koronavirüs petrol fiyatlarını vurdu

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs petrol fiyatlarını vurdu

Petrol fiyatları, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle düştü.

Petrol fiyatları, Çin'de ortaya çıkan koronavirüsün talebi olumsuz etkileyeceği endişeleri üzerine sert bir düşüş yaşadı.

Brent petrolü, ICE Futures Europe piyasasında 2.01 dolar ya da yüzde 3.3 düşerek varil başına 58.68 dolara kadar indikten sonra Singapur saati ile 14.30'da 59.37 dolara geldi. Kontrat geçen hafta yüzde 6.4 düştü ve Haziran ayından bu yana en uzun haftalık düşüş serisini gerçekleştirdi.

Batı Teksas petrolü (WTI) 2.04 dolar ya da yüzde 3.8 gerileyerek varil başına 52.15 dolara kadar geriledi.

“Koronavirüsün petrol piyasası üzerindeki etkilerini yakından takip ediyoruz”

Öte yandan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, Riyad’ın koronavirüs (corona) salgınının Çin ve küresel ekonomi üzerindeki olası olumsuz etkileri sonucu küresel petrol piyasalarında yaşanacak gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı.

Prens Abdulaziz bin Selman, "Çin hükümetinin ve uluslararası toplumun ‘koronavirüs’ün yayılmasını önleyeceğinden ve tamamen ortadan kaldıracağından eminim” dedi.

Prens Abdulaziz bin Selman, Suudi Arabistan ve OPEC ülkelerinin petrol piyasasının istikrarını desteklemek için gerekli önlemleri aldığını söyledi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.