Koronavirüs gelişmiş ülkelerin borç yüklerini artırdı

Koronavirüs gelişmiş ülkelerin borç yüklerini artırdı

Moody's Investors Service, koronavirüs salgınının gelişmiş ekonomilerin borç yüklerinde artışa neden olduğunu bildirdi.

Moody's Investors Service, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının gelişmiş ekonomilerin borç yüklerinde artışa neden olduğunu bildirdi.

Foreks'in aktardığına göre, Moody's bu ülkelerin nominal GSYH büyüme oranlarının aşağı yukarı kriz öncesi oranlara dönmeleri halinde borç/GSYH oranlarının 2021-2022'de yüksek seviyelerde istikrar kazanmasının beklendiğini de bildirdi.

2020 yılında 14 gelişmiş ekonominin borç/GSYH oranlarının ortalamada yüzde 19 civarında artmasını beklediklerini ifade eden Moody's, bunun 2009'daki Global Finansal Kriz sırasında yaşanana göre daha büyük, daha ani ve daha geniş tabanlı olduğunu belirtti. Moody's ülke riskleri grubu yöneticisi Marie Diron yaptığı değerlendirmede, "Borç yüklerindeki bu artış koronavirüs şokunun akıt ve global doğasını yansıtıyor" dedi.

Moody's borç yükleri en çok artan gelişmiş ekonomilerin Kanada, Fransa, İtalya, İspanya, Japonya, İngiltere ve ABD olduğunu vurgularken, borç/GSYH oranını aşağı yönlü bir patikaya sokamamanın ülkeleri gelecekte ekonomik veya finansal şoklara karşı daha kırılgan hale getireceğini savundu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.