Japonya Maliye Bakanı: Ekonomimiz dibi gördü

Japonya Maliye Bakanı: Ekonomimiz dibi gördü

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, Japon ekonomisinin dibe vurduğunu söyledi.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, Japon ekonomisinin dibe vurmuş göründüğünü ve koronavirüs salgınının yol açtığı bu hasardan toparlanmaya başlamasını beklediklerini söyledi.

Foreks'in aktardığına göre, Aso, toparlanmanın sadece yurt içi talebe bağlı olmadığını, denizaşırı gelişmelerin de belirleyici olacağını vurguladı.

Koronavirüs salgınının önüne geçmek için alınan tedbirlerin gevşetilmesi sonrasında politika yapıcılar arasında yayılan ihtiyatlı iyimserliğe vurgu yapan Aso, "Ekonomide bir taban oluşturmayı başardık. Toparlanmanın ne kadar güçlü olacağı sadece yurt içi şartlara değil, aynı zamanda denizaşırı gelişmelere de bağlı olacak" diye konuştu.

Aso, üçüncü bir ek bütçe oluşturulmasını konuşmak için erken olduğunu da vurgularken, "Öncelikle şu ana kadar aldığımız tedbirlerin ekonomiyi nasıl etkilediğini görmeliyiz" diye konuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.