Japonya'da salgından etkilenen şirketlere 930 milyar dolar yardım

Japonya'da salgından etkilenen şirketlere 930 milyar dolar yardım

Koronavirüs salgınından etkilenen Japonya, şirketlere aktarılmak üzere yaklaşık 930 milyar dolar yardımda bulunacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomisi İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük küçülme ile karşı karşıya kalan Japonya, salgından etkilenen şirketlere aktarılmak üzere 100 trilyon yenlik (yaklaşık 930 milyar dolar) yardım paketini yürürlüğe sokuyor.

Japon hükümetinin ikinci bir bütçe ile destekleyeceği yardım paketi, geçen ay 117 trilyon yen olarak açıklanan paketin devamı olacak.

Böylece ekonomiyi canlandırmak ve salgının etkilerini azaltmak için getirilen ekonomik önlem paketi, ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 40'ına tekabül edecek.

Yardım paketinin 60 trilyon yenlik kısmı özel ve kamu finans kurumların salgından etkilenen şirketlere sağladığı kredi programının genişletilmesinde kullanılacak. 27 trilyon yenlik diğer bir bölüm ise zordaki şirketlerin kapitallerine enjekte edilmek için ayrılacak.

Şirketlere maaş ve kira desteği de sağlayacak paketin hükümet tarafından kısa sürede yürürlüğe sokulması bekleniyor.

Uzmanlar son çeyrekte salgından dolayı resesyona giren Japon ekonomisinin nisan-haziran döneminde de yüzde 22 oranında küçülmesini bekliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.