Japon otomobil firmalarının üretimi yüzde 60 düştü

Japon otomobil firmalarının üretimi yüzde 60 düştü

Koronavirüs salgınında yaşanan talep düşüklüğü sebebiyle, Japon firmaların araç üretimini düşürdü.

Nisan ayında küresel çapta Toyota, Honda, Nissan, Subaru firmalarının yer aldığı başlıca 8 Japon otomobil firmasınca 916 bin 200 araç üretildi.

Üretim bandında, Nisan 2019’a kıyasla yüzde 60,9 düşüş yaşanırken, Toyota yüzde 50, Honda yüzde 52, Nissan yüzde 62 seviyesinde kayıp yaşadı.

ABD’deki fabrikalarını geçici kapatmasıyla firmaların bu ülkedeki üretimleri, Nisan 2019’da 320 bin seviyesinden, geçen ay sıfıra indi.

Firmaların Japonya içindeki üretimleri de yüzde 46 düşüşle 412 bin 500’e indi.

Salgın şartlarının hafifilediği Çin’de ise firmaların yeniden üretim faaliyetlerini sürdürmesiyle, geçen yılın aynı dönemine kıyasla araç üretimi yüzde 11 artarak, 446 bini aştı.

Nissan İspanya'daki fabrikasını kapattı, binlerce kişi işsiz kaldı

İspanya hükümeti, Japon otomobil devi Nissan'ın Katalonya bölgesindeki üretim tesislerini kapatma kararı aldığını ve karar neticesinde yaklaşık 3 bin doğrudan iş kaybına neden olduğunu bildirdi.

İspanya Sanayi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tesisin çalışmaya devam etmesine yönelik tüm tekliflere rağmen şirketin böyle bir karar aldığını ve durumun üzüntü verici olduğunu belirtti.

Koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı ekonomik krize sürüklenen İspanya'da 2020 yılı sonu itibarıyla ekonomide yüzde 13'a varan daralma yaşanması ve işsizlik oranının yüzde 19'a çıkması öngörülüyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.