Japon ekonomisinde rekor daralma

Japon ekonomisinde rekor daralma

Japon ekonomisi koronavirüs salgınının önüne geçmek için uygulanan olağanüstü halin etkisiyle ikinci çeyrekte tarihinin en büyük daralmasını yaşadı.

Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte koronavirüs salgınının tüketim ve ihracatı vurmasıyla rekor oranda küçüldü. Politikacılar daha büyük önlem paketleri açıklamak için baskı altında kalmaya devam etti.

Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olağanüstü hal ilanının ve karantina uygulamalarının ülkenin en büyük ihracat piyasasında tüketim harcamalarını üretimi ve ihracatı azaltması ile Haziran ile başlayan üç aylık süreçte bir önceki çeyreğe göre yıllıklandırılmış bazda yüzde 27.8 daraldı. Bir önceki çeyreğe göre daralma yüzde 7,8 olarak açıklandı.

Dünya'nın haberine göre, Pandemiye kadar Japonya ekonomisinin en kötü çeyreklik verisi küresel finansal kriz esnasında 1955 yılında kaydedilmiş ve gayrısafi yurt içi hasıla yüzde 18 daralmıştı. Şu anda ise art arda üç çeyrek kaydedilen daralma ile ekonomi 2011 yılında tsunami ve nükeer felaketten sonraki düzeyine gerileyecek.

Japon ekonomisindeki gerileme nedeniyle Başbakan Shinzo Abe'nin 2012 yılı sonunda yürürlüğe alınan teşvik politikası ile edinilen kazanımlar yitirildi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.