Koronavirüs hızla yayılıyor: Dünya genelinde son durum

Koronavirüs hızla yayılıyor: Dünya genelinde son durum

40'ın üzerinde ülkede görülen koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 858'e yükseldi.

Çin'de ortaya çıkarak dünyada 40'ın üzerinde ülkede görülen yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son olarak 2 bin 858 olarak belirlendi. Dünya genelinde vaka sayısı 83 bini geçti. 

Dün Kuzey İrlanda, Danimarka, Estonya, Romanya ve Hollanda'da ilk koronavirüs vakaları görülürken Fransa, Britanya, İran gibi ülkelerde vaka sayısında artış yaşandı. İran'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikat ve İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur'da koronavirüs tespit edildi. 

Çin'den sonra koronavirüs kaynaklı ölümlerin en fazla olduğu İran'da ölü sayısı 26'ya, İtalya'da ise 17'ye yükseldi. 

Japonya'da ilk ve orta dereceli okullar Mart ayı sonuna kadar tatil edilirken Britanya'da da İtalya'da tatil yapan öğrencilerin bulunduğu 20'ye yakın okul kapatıldı. Fransa hükûmeti İtalya'dan Avrupa'ya yayılan virüsle ilgili önlem kararları aldı. Ülkede yeni tip koronavirüs olası vakalarına karşı 108 hastanenin hazır tutulduğu ve 200 milyon maskenin sipariş edildiği bildirildi.

Bugün (28 Şubat 2020) dünyada yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

İran'da 4 milletvekilinde daha yeni tip koronavirüs tespit edildi

İran'da 4 milletvekilinde daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. İran Meclisi Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Ali Vekili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2 milletvekilinin koronavirüse yakalanmasının ardından Meclisteki 30 vekile virüs testi yapıldığını belirtti. Söz konusu milletvekillerinin isimlerini açıklamayan Vekili, "Koronavirüs testlerinin sonucuna göre, Meclisteki 30 meslektaşımızdan şu ana kadar 4'ünün testi pozitif çıktı" ifadelerini kullandı.

Moğolistan Devlet Başkanı karantinaya alındı

Moğolistan Devlet Başkanı Khaltmaagiin Battulga'nın Çin'e yaptığı ziyaretin ardından ülkesinde koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındığı açıklandı.

Yeni Zelanda'da ilk vaka 

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkede kısa zaman önce İran'dan gelmiş bir vatandaşta koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. 

Litvanya'da ilk vaka

Litvanya, ilk yeni tip koronavirüs vakasını doğruladı. Virüsün görüldüğü kişinin geçen hafta İtalya'nın Verona kentinden gelen bir kadın olduğu belirtildi. 

Sahra Altı Afrika'da ilk vaka 

Nijerya Sağlık Bakanlığı ülkede ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Nijerya'da görülen virüs Sahra Altı Afrika'dadaki ilk vaka oldu. 

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.