İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 26'ya yükseldi

İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 26'ya yükseldi

İran'da koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya çıktı.

İran resmi ajansı IRNA, ülkede koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 26'ya çıktığını, toplamda 245 koronavirüs vakası görüldüğünü açıkladı.

İran bu sonuçla Çin'den sonra koronavirüs kaynaklı ölümlerin en çok görüldüğü ikinci ülke oldu.

Ülkedeki 31 eyaletten 20'sinde salgın hastalığın tespit edildiği belirtilirken, en kötü durumun 63 hastayla başkent Tahran'ın 150 kilometre güneybatısında bulunan Kum şehrinde yaşandığı kaydedildi.

'İran koronavirüs vakalarında gerçek rakamları saklıyor' iddiası

Bazı kaynaklar ülkede koronavirüsten kaynaklanan vaka ve ölü sayısının daha fazla olduğunu ancak Tahran yönetiminin gerçek rakamları sakladığını düşünüyor.

İran'ın yarı resmi haber ajansı ILNA geçtiğimiz günlerde Kum şehrinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 50 olduğunu bildirmişti.

İran Meclisi'ndeki Kum Milletvekili Ahmed Emirabadi de, kentte son 2 hafta içinde Covid-19 nedeniyle 50 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürerek, "Halka neden yalan söylüyorsunuz?" demiş ve hükümeti eleştirmişti.

Ancak hükümet sözcüsü Ali Rebii başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında bu iddiaları yalanlamıştı.

Ortadoğu'da son durum ne?

İran ile iyi ilişkilerde bulunan Kuveyt, Irak ve Bahreyn'de de Covid-19 vakalarının artması yine pek çok soruları da beraberinde getiriyor. Bahreyn'de vaka sayısı 33'e çıkarken, Irak'ta 6 yeni vaka görüldüğü belirtildi. Irak Sağlık Bakanlığı başkent Bağdat'ta ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü ve tüm hastaların İran ile bağlantısı olduğunu açıkladı.

Bağdat ve Necef başta olmak üzere birçok şehrin merkezinde bulunan dükkan, ev ve iş yerleriyse ilaçlarla dezenfekte edildi.

Bahreyn'de Irak ve Lübnan'a yapılan tüm uçak seferleri iptal edilirken, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai ve Şarika şehirlerine yapılan uçuşlara getirilen yasak 48 saate çıkarıldı.

Suudi Arabistan umre ziyaretlerini askıya aldı

Suudi Arabistan'da bugüne kadar koronavirüs vakası görülmezken, Riyad yönetimi tüm umre ziyaretleriyle, Mekke ve Medine'ye giriş çıkışları askıya aldığını duyurdu.

Ortadoğu'dan yayılan MERS virüsü 858 can almıştı

Suudi Arabistan'da 2012 yılında baş gösteren Ortadoğu Solunum Sendromu Koronavirüsü (MERS-CoV) sebebiyle iki bin 500'ü aşkın kişi hastalanmış, ülke yönetimi hac sırasında aldığı sağlık önlemlerini artırmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ-WHO) verilerine göre 2013 yılına kadar MERS virüsü sebebiyle dünya genelinde 858 kişi hayatını kaybetmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.