Koronavirüs: Irak'ta binlerce kişi 'Şii İmam Kazım' anması için sokaklarda

Koronavirüs: Irak'ta binlerce kişi 'Şii İmam Kazım' anması için sokaklarda

Irak'ta bu şekilde devam eden ritüeller nedeniyle virüs salgınının artış göstermesinden endişe ediliyor.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yeni tip corona virüsünün yayılmasının önüne geçmek amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağına rağmen on binlerce kişi, 12 imamdan yedincisi olan Şii İmam ‘Musa el Kazım’ın ölüm yıldönümü için düzenlenen anma törenlerine akın etti.

AFP’ye konuşan bir yetkili, İmam Kazım Türbesi’ni ziyaret etmek için diğer kentlerden yüzbinlerce kişinin geldiğini, ancak ziyaretçilerin türbenin dış duvarını geçemediklerini söyledi.

Şii yetkili, bütün ziyaretçilerin Iraklılardan oluştuğunu, yabancı ve diğer Arap ülkelerden ziyaretçilerin bulunmadığını belirterek bu yıl gelen ziyaretçi sayısının geçen yıllara kıyasla düşük olduğunu kaydetti.

Şii nüfusun çoğunlukta olduğu Irak’ın güneyindeki Nasıriye kentinde de yüzlerce kişinin katıldığı anma törenleri düzenlendi.

NBC News'in aktardığı bilgilere göre, ülkedeki bu tür ritüeller nedeniyle koronavirüs vakasının artmasından endişe ediliyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.