Koronavirüs İtalya'da 100 doktorun hayatına mal oldu

Koronavirüs İtalya'da 100 doktorun hayatına mal oldu

İtalya'da koronavirüs salgınında ölenler arasında 100 doktorun da bulunduğu bildirildi.

İtalya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) yüzünden yaşamını yitiren 18 bin kişinin arasında yaklaşık 100 doktor bulunuyor.

AFP’nin haberine göre, Ulusal Cerrah ve Ortodonti Uzmanları Federasyonu (FNOMCeO) Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada “'Covid-19' nedeniyle hayatını kaybeden doktorların sayısı maalesef 100, belki de 101’e ulaştı” ifadeleri yer aldı.

Federasyonun web sitesine siyah bir kurdele konuldu ve ölen doktorların isimleri yayınlandı. Söz konusu kişilerin arasında, sağlık hizmetlerinin hasta sayısı açısından yetersiz kaldığı hastanelerde yardım etmek için tekrar görev başına çağrılan bir dizi emekli doktor da bulunuyor.

FNOMCeO Başkanı Filippo Anelli yaptığı açıklamada, “Bundan sonra doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın koruma ekipmanları olmadan virüsle savaşmasına izin veremeyiz. Bu bize, vatandaşlarımıza ve ülkemize zarar veren adil olmayan bir savaş” ifadelerini kullandı.

İtalyan medya kuruluşları yaklaşık 30 hemşire ve tıbbi asistanın Covid19 yüzünden hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı. İtalya Ulusal Sağlık Enstitüsü vakaların yaklaşık yüzde 10’unu sağlık personellerinin oluşturduğu bilgisini verdi.

Hemşireler Derneği Başkanı Barbara Mangiacavalli yaptığı açıklamada, “Hedefimiz hastalara yardım etmek (...) Bunu salgın sırasında gösteriyoruz. Hemşireler, virüse yakalanan sağlık çalışanlarının yüzde 52'sinden fazlasını oluşturuyor. Hastalara yakın oldukları için ‘Covid-19' sonucu hayatını kaybeden hemşireler var ve onlar bunu tereddüt etmeden yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.