Koronavirüs Avrupa Birliği'nde çatlakları derinleştiriyor

Koronavirüs Avrupa Birliği'nde çatlakları derinleştiriyor

İtalya Başbakanı Conte, koronavirüs salgınının Avrupa Birliği'nin yapısını tehdit ettiğini ifade etti.

İtalya, koronavirüs kriziyle mücadelede tüm üye ülkelerin birlikte hareket etmemesi halinde Avrupa Birliği'nin (AB) varoluşsal bir tehditle karşı karşıya kalacağını söyledi.

AB, Covid-19 salgını nedeniyle zarar gören ekonomilere yardım amacıyla oluşturulacak kurtarma paketi için görüşmelerini sürdürürken pandeminin etkisini çok daha sert gösterdiği Güney Avrupa ülkeleri ortak bir borçlanma sistemi üzerinde ısrar ediyor.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları çarşamba günü, yarım trilyon euroluk bir ortak ekonomik pakete ilişkin 16 saat süren bir görüşme yaptı. Bu görüşme sonucunda anlaşmaya varamayan bakanlar, perşembe günü yeniden toplandı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte verdiği demeçte, "Bu Avrupa'nın varlığına yönelik büyük bir tehlike" ifadelerini kullandı.

Conte, "Eğer Avrupa, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en büyük sorun için gerekli parasal ve mali politikayı bulamazsa, yalnızca İtalyanlar değil bütün Avrupa vatandaşları derin bir hayal kırıklığı yaşayacak" şeklinde konuştu.

Fransa ve Almanya çıkmazdan kurtulmaya yönelik bir uzlaşma için bastırıyor ancak Avusturya uzlaşma için istekliyken korona tahvillerine sıcak bakmıyor. Maliye Bakanı Gernot Bluemel, tahvillerin Avusturya için söz konusu bile olamayacağını söylüyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.