Çin merkezli salgın en fazla Avrupa'yı vurdu

Çin merkezli salgın en fazla Avrupa'yı vurdu

Koronavirüsün ortaya çıkmasından bu yana hayatını kaybeden 180 binden fazla kişinin yaklaşık üçte ikisi Avrupa’da kaydedildi.

Fransız haber ajansının (AFP) çarşamba günü resmi kaynaklara dayandırdığı haberinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) aralık ayında Çin’de ortaya çıkmasından bu yana 180 binden fazla kişi hayatını kaybettiğini ve toplam ölü sayısının yaklaşık üçte ikisinin Avrupa’da kaydedildiğini belirtildi.

Dünya çapında 184 bin 326 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümlerden 112 bin 848’i Avrupa’da kaydedildi. Bu sonuç Avrupa’yı salgından en çok etkilenen kıta haline getirdi.

Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle en yüksek ölüm oranının kaydedildiği ABD’de 47 bin 681 ölü, İtalya’da 25 bin 85, İspanya’da 21 bin 717, Fransa’da 21 bin 340, Birleşik Krallık’ta ise 18 bin 100 ölüm kaydedildi. 

Ghebreyesus: Bu virüs uzun süre bizimle olacak

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus çarşamba günü, çoğu ülkenin virüsle mücadelede başlangıç seviyesinde olduklarını belirterek dünya çapında yaşanan koronavirüs salgınından tamamen kurtulmak için uzun zamana ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Ghebreyesus, Cenevre’deki Birleşmiş Milletler genel merkezinden yaptığı video yayını ile yaptığı basın konferansında “Hiç kimse hata yapmasın. Önümüzde uzun bir yol var. Bu virüs uzun süre bizimle birlikte olacak” ifadelerini kullandı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.