Koronavirüs: Mısır’da 779 vaka 52 ölüm

Koronavirüs: Mısır’da 779 vaka 52 ölüm

Mısır’da koronavirüs nedeniyle toplam vaka sayısı 779’a ölü sayısı ise 52’ye yükseldi.

 

Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı çarşamba günü, 69 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini ve 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylece Mısır’da Çin kaynakları koronavirüste toplam vaka sayısı 779’a ölü sayısı ise 52’ye yükselmiş oldu.

Şarku’l Evsat’ın aktardığı habere göre, Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı Medya İşleri Danışmanı ve Bakanlık Sözcüsü  Dr. Halid Mücahid, 69 yeni vakanın kaydedildiğini, yeni vakaların hepsinin Mısır vatandaşı olduğunu ve söz konusu kimselerden bazılarının yurt dışından geldiğini belirtti. Bazılarının da daha önce koronavirüs testleri pozitif olduğu duyurulan şahıslarla temas kurduğu bilgisini verdi. Hayatını kaybeden 6 kişi ile ilgili olarak, 5’inin Mısır vatandaşı olduğu, birinin ise Ürdün vatandaşı olduğu açıklandı.

Mücahid, Mısır’da toplam kaydedilen koronavirüs vakası sayısının 779 olduğunu  bu kişilerden 179’unun sağlığına kavuşarak taburcu olduklarını, 52 kişinin ise hayatını kaybettiğini belirtti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.