Koronavirüs: Dünya çapında vaka sayısı 1 milyona yaklaştı

Koronavirüs: Dünya çapında vaka sayısı 1 milyona yaklaştı

Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle enfekte olan kişilerin sayısı neredeyse bir milyona yaklaştı.

Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle enfekte olan kişilerin sayısı neredeyse bir milyona yaklaşırken 46 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Öte yandan elde edilen verilere göre, yaşamını yitirenlerin büyük çoğunluğu Avrupa’dan.

ABD Başkanı Donald Trump, vatandaşlarına salgının yayılmaya devam etmesiyle birlikte önümüzdeki haftaların “acı dolu geçmesine” hazır olma çağrısında bulundu. ABD’nin karşı karşıya kaldığı bu salgın nedeniyle ‘en iyi ihtimalle’ 250 bin vatandaşını kaybetmesi bekleniyor. ABD’lilerin yaklaşık dörtte üçünün karantina altına alındığı göz önünde bulundurulduğunda salgının merkez üssü olma riski oldukça yüksek.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı açıklamada gezegenin BM’nin İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra 1945 yılında kurulduğundan bu yana en kötü küresel krizle karşı karşıya olduğunu belirtti. Bu salgının iki önemli özelliği olduğunu ifade eden Guterres bunlardan birincisinin tüm dünyayı tehdit eden bir hastalık olması, ikincisinin de daha önce benzeri görülmeyen bir durgunluğa neden olan ekonomik etkisinin olduğunu söyledi.

Öte yandan BM ve Dünya Ticaret Örgütüne bağlı iki ajansın müdürleri, koronavirüs salgını nedeniyle küresel ticaret ve gıda tedarik zincirlerinde meydana gelen kargaşa sonucunda ‘gıda kıtlığı’ tehdidi konusunda uyarıda bulunuldu.  

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada, salgının dünya genelinde yayılım hızının gittikçe artış göstermesi karşısında büyük bir endişe duyduğunu dile getirdi. Ghebreyesus, “Geçtiğimiz beş hafta boyunca yeni vaka sayısında hızlı bir artış gözleniyordu. Ancak geçtiğimiz hafta ölüm oranı iki katından fazla artış gösterdi” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.