Koronavirüs nedeniyle bir günde 242 kişi öldü, toplam sayı 1310'a yükseldi

Koronavirüs nedeniyle bir günde 242 kişi öldü, toplam sayı 1310'a yükseldi

Koronavirüs Çin’in Hubei bölgesinde bir günde rekor kırarak 242 kişinin ölümüne neden oldu.

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19 olarak adlandırdığı koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'in Hubei eyaletinde 12 Şubat Çarşamba günü bir günde hayatını kaybedenlerin sayısı 242'ye çıkarak yeni bir rekor kırdı.

Pazartesi günü bir günde ölenlerin sayısı 108 olarak açıklanmıştı; en son açıklanan 242 sayısı, bu rakamın iki katından da fazla. Dün ölenlerle birlikte Çin ana karasında koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı bin 310‘a yükseldi.

Virüsün görüldüğü yeni vaka sayısı ise 14.840 olarak açıklandı. Son rakamlarla beraber toplam vaka sayısının 48.206 olduğu belirtildi.

Hubei eyaletinin sağlık komisyonundan Perşembe günü yapılan açıklamaya göre rakamın bu derece yükselmesinin sebebi, yeni klinik yöntemlerle hesaplamaların yapılmaya başlanması. Yetkililerin açıklamasına göre Perşembe gününden beri kullanılmaya başlanan bu yeni yöntemlerle tespit edilen vakalar da bu rakamlara eklendi.

Komisyon geçen hafta yaptığı açıklamada bilgisayarlı tomografi yönteminin de virüsün tespitinde kullanılmaya başlanacağını duyurmuştu. Böylece hastanelerin yeni vakaları daha hızlı bir şekilde tespit edip hastaların izole edilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Komisyon, eski verileri ve şüphelendikleri vakaları da gözden geçirdiklerini ekledi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.