"Koronavirüs pandemisi bu kış sonu endemiye dönüşebilir"

"Koronavirüs pandemisi bu kış sonu endemiye dönüşebilir"

Hürriyet muhabiri Nuray Babacan, uzmanların Koronavirüs pandeminin endemiye dönüşeceği yönünde görüş belirttiğini ifade etti.

Hürriyet muhabiri ve yazarı Nuray Babacan, uzmanların Koronavirüs pandeminin endemiye dönüşeceği yönünde görüş belirttiğini ifade etti. Babacan, “Ankara’da, ‘Bu kışın sonunda pandemi, endemiye dönüşür mü? Yani grip vakaları gibi hayatımızda hep var olan, ancak riskli gruplar dışında ölüme neden olmayan bir hastalığa dönüşebilir mi?’ sorusu tartışılıyor. Buna ‘Evet’ diyenlerin sayısı az değil” diye yazdı.

Uzmanların gelecek kış ayları için grip vakalarında artış beklediğini ifade eden Babacan, “Grip ile koronavirüs belirtilerinin aynı olması nedeniyle bu ikisi karıştırılacak. Ya grip sanarak COVID-19 ciddiye alınmayacak ya da her grip vakası Koronavirüs'ün yeni varyantı sanılarak telaş yapılacak. Uzmanlar, bu nedenle PCR testinin ve sağlık kuruluşlarına başvurmanın önemine vurgu yapıyor” diye yazdı.

Beklentilerin ise pandeminin endemiye dönüşmesi yönünde olduğunu ifade eden Hürriyet yazarı Babacan, “Diğer bulaşıcı hastalıklar gibi seyreden, hızlı bulaşmayan, risk grupları dışında ölüme neden olmayan bir hastalığı dönüşme beklentisi artmış görünüyor. Anlaşılan bu kış, bunu konuşacağız” ifadelerini kullandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum