Rusya'da bir günde 890 kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi

Rusya'da bir günde 890 kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi

Delta varyantının yayıldığı Rusya'daki koronavirüsü ölümleri artmaya devam ediyor.

Delta varyantının yayıldığı Rusya'daki koronavirüsü ölümleri artmaya devam ediyor. Ülkede son bir gündür 890 kişinin öldüğü açıklandı. Bu, Rusya'nın pandeminin başından bu yana sahne olduğu en yüksek can kaybı olarak kayıtlara geçti. Rusya'da bir öncelki gün de 886 kişi ölmüştü.

Ülkede son bir günde tespit edilen yeni vaka sayısı ise 25 bin 769 olarak açıklandı. Bir önceki günün yeni vaka sayısı, 25 bin 219'du.  

Covid pandemisi nedeniyle dünya çapındaki ölü sayısı cuma günü 5 milyonu geçmişti. Delta varyantı nedeniyle aşı olmayanlar arasındaki ölüm oranlarının yüksek seyrettiği belirtilirken, yedi günlük ortalamalarda küresel ölümlerin yarıdan fazlasının ABD, Rusya, Brezilya, Meksika ve Hindistan'da görüldüğü saptanmıştı.

Reuters'ın analizine göre, pandemideki ölü sayısının 2.5 milyon kişiye yükselmesi bir yıldan uzun sürmüşken, sonraki 2.5 milyon kişinin ölümü sadece sekiz ay içinde gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta dünya çapında günde ortalama 8 bin kişini Covid'den öldü; yani her beş dakikada bir, bir kişi vefat etti.

Kaynak: Gazete Duvar

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.